LONDON | installatie in British Council Window Gallery in Praag

LONDON vormt onderdeel van een serie installaties op basis van foto’s van reflecties in winkelruiten op grootstedelijke locaties. Deze beelden tonen gelijktijdig het interieur én het exterieur waardoor een gefragmenteerd maar ook gelaagd beeld van de stad ontstaat.
In het dagelijks leven wordt de overal aanwezige reflectie in ruiten nauwelijks waargenomen, het geeft op een haast onderbewust niveau een idee van wat er zich achter je bevindt. In tegenstelling tot het menselijk oog is een fotocamera in staat om deze twee werelden, binnen en buiten, in één beeld vast te leggen. Door zorgvuldig licht en compositie af te stemmen, de foto’s zijn niet digitaal bewerkt, smelten de twee werelden aaneen tot fragmenten in een complex beeld.
In LONDON zijn acht van deze in Londen gemaakte beelden gemonteerd in de ramen van de British Council Window Gallery op de hoek van Narodni en Vorsilska in het centrum van Praag. De ‘echte’ reflectie van de Praagse omgeving smelt samen met de reflectie van Londen op de foto, de omgeving wordt deel van het beeld, vormt een nieuwe laag en resulteert in een vervreemdende ervaring.