WONING EN STUDIO
verbouwing te Amsterdam

In het door architectenbureau Van Der Waals en Zeinstra ontworpen woon/werkgebouw aan de Buyskade bezitten de opdrachtgevers van dit project een woning met daaronder een bedrijfsruimte die in gebruik is als dansstudio.
Doelstelling van deze verbouwing was het vergroten van het woonoppervlak en het versterken van de ruimtelijke relatie tussen studio en woning met het behoud van de dansstudio. In de langgerekte ruimte van de studio is een entreezone gecreëerd door het realiseren van een losstaand verticaal volume dat, op de overgang naar het dubbelhoge deel van de studio, de garderobe, een douche een toilet, en een berging bevat. In het dubbelhoge deel van de studio biedt een nieuwe tussenverdieping plaats aan een werkruimte. Onder deze werkruimte is een deel van de studioruimte gebruikt voor een pantry met berging.
De tussenverdieping vormt het bordes van de nieuwe trap naar de woning op de tweede verdieping.
De vloer van de derde verdieping is vergroot en heeft een verbinding naar de oostgevel gekregen waardoor een tweede slaapkamer en een vergrootte badkamer gerealiseerd konden worden.

projecten
wonen
Woning en Studio Amsterdam

woning en studio, Amsterdam