KANTOREN PARADISO
verbouwing te Amsterdam

Op de twee hoogste verdiepingen van het pand aan de Weteringschans in Amsterdam heeft Paradiso een deel van zijn kantoren. De ruimtes waren in de jaren negentig op een simpele manier verbouwd en dringend aan een vrijwel complete renovatie toe.

De twee verdiepingen hebben een duidelijk verschillend ruimtelijk karakter. In dit project zijn de specifieke kwaliteiten van beide zoveel mogelijk versterkt.
Op de vijfde verdieping is de zone aan de gevels helemaal open gemaakt zodat het lichte karakter en de prachtige glas-in-loodramen volledig tot zijn recht komen.
Op de voormalige zolder zijn de noodzakelijke besloten kantoren aan de uiteinden van de ruimte geplaatst zodat de indrukwekkende houten kapconstructie in het centrale deel geheel in zicht komt.
De werkplekken zijn op beide verdiepingen gegroepeerd en als eilanden in de ruimte geplaatst. De donkere kleur contrasteert met de witte vloer en benadrukt het lichte karakter van de kantoren.

 

projecten
werken
Kantoren Paradiso, Amsterdam

kantoren Paradiso, Amsterdam