KANTOREN PARADISO
verbouwing te Amsterdam

De beschikbare kantoorruimte in Paradiso is beperkt en de groeiende organisatie maakte het noodzakelijk om buiten het gebouw aanvullende kantoorruimte in gebruik te nemen.
De kantoorverdieping in het voormalige huis van bewaring aan de Weteringschans is, ondanks zijn geringe hoogte, relatief licht door de beperkte diepte en de ramen aan weerszijden.
Om de verschillende afdelingen die in deze ruimte werken een eigen plek te geven én toch de kwaliteit van de ruimte in tact te laten zijn er schermen toegepast die van vloer en plafond vrij blijven. De hoogte van de schermen is zo dat zittend het gevoel van een omsloten ruimte ontstaat terwijl staand zicht over de schermen naar de andere werkruimtes en buiten mogelijk is.
De afbeelding op de schermen is een bijna zeven meter lange foto van een zomers bos die een verwijzing is naar de geschilderde plantenmotieven die zich oorspronkelijk overal in de grote zaal van Paradiso bevonden. De oranje gietvloer versterkt de eenheid van de ruimte en vormt een sprekend contrast met het groen van de bomen.

projecten
werken
Kantoren Paradiso, Amsterdam

kantoren Paradiso, Amsterdam