KANTOORGEBOUW HUYGENSHOF II
uitbreiding en renovatie te Rotterdam

Het gebouw is in de jaren vijftig gerealiseerd als uitbreiding van het kantoor aan de Schiekade en kwam begin jaren negentig leeg te staan.
Om het sombere en monotone karakter te veranderen hebben wij gekozen voor een rigoureuze aanpak, niet alleen de gevels maar ook een deel van het casco is gesloopt.
Door de combinatie van slopen én toevoegen was het mogelijk om het volume opnieuw te vormen, het gebouw meer zelfstandig in zijn stedenbouwkundige situatie te definiëren en de interne samenhang en organisatie aan te passen.
De onder- en bovenbouw hebben een verschillende gevelbehandeling. De onderbouw bestaat uit glaspuien tussen gevelkolommen, de gevel van de bovenbouw vormt één doorlopende huid rondom het hele volume.
Deze gevel bestaat uit verdiepingshoge panelen, afwisselend uitgevoerd in glas en aluminium.
De glazen panelen, in aantal afhankelijk van de oriëntatie, vormen samen met de aluminium panelen wisselende diagonale patronen over de gevel.

projecten
werken
Kantoorgebouw Rotterdam

kantoorgebouw rotterdam