GYMZAAL - PEUTERSPEELZAAL
NASCHOOLSE OPVANG

verbouwing te Amsterdam

De uitstraling van dit jaren 30-gebouw zou gehandhaafd blijven, maar het programma vroeg meer ruimte dan er aan vloeroppervlak beschikbaar was.
Het gebouw werd leeggehaald, de vloeren verwijderd en het begane grond-niveau verlaagd.
Waar voorheen slechts één verdiepingsvloer was, ontstond ruimte voor de (hoge) gymzaal, een tweede verdieping en insteekverdieping in de kap. Dit alles wordt gedragen door een volledig nieuwe, interne staalconstructie.
Het exterieur verraadt nauwelijks de ingrijpende aanpassing, maar in het interieur is juist gezocht naar contrast tussen het aanwezige en het toegevoegde.
De binnenruimte is benaderd vanuit de beleving en het perspectief van kinderen. Zij biedt rust en beslotenheid, maar ook ruimte voor de energie en creativiteit van haar jonge bezoekers.

Het project is in 2003 genomineerd voor de 'architectuurprijs voor de beste opdrachtgever in de kinderopvang'.

projecten
spelen en leren
gymzaal-naschoolse opvang
gymzaal – peuterspeelzaal – naschoolse opvang, Amsterdam