SCHOUWBURG DE STORM
verbouwing te Winterswijk

Het ontwerp voor de verbouwing en de uitbreiding van de Schouwburg “De Storm” is een antwoord op de actuele vraag naar de verhouding tussen gebouw en stad. De inwendige revitalisering en herstructurering zijn parallel verlopen met het ontwerp van een nieuw “beeld” van het gebouw als belangrijkste drager van het nieuwe karakter van de openbare ruimte. De noodzaak om aan het bestaande gebouw enkele elementaire architectonische eigenschappen toe te kennen (voor- en achtergevel, hoofdingang, etc.) is samen gevallen met de keuze om het gebouw een helder aanzicht te geven. Deze nieuwe aan het plein gelegen gevel functioneert als een duidelijke begeleiding naar de hoofdentree, die bij de ontmoeting tussen de oude en de nieuwe gevellijn ligt. De vernieuwde schouwburgzaal, de feestzaal en de nieuwe kleine zaal worden aan elkaar verbonden door de langgerekte nieuwe foyer die als een overdekt plein functioneert.

projecten
cultuur
Theater De Storm Winterswijk

Theater De Storm Winterswijk