THEATER KIKKER
verbouwing te Utrecht

Het theater beschouwen als een fabriek waar (in dit geval) kunst en cultuur wordt gemaakt vormt het belangrijkste uitgangspunt voor het verbouwingsplan. De relatie tussen de dwingende vorm van de kavel en de wens van de gebruikers om diverse activiteiten binnen het theater tegelijkertijd plaats te laten is bepalend geweest voor onze ontwerpaanpak. Het resultaat is een radicale herziening van de ruimtelijke opzet van het complex.

Het theater heeft een nieuwe representatieve voorgevel gekregen (tegenover het Stadhuis van Utrecht) met daarin een duidelijke entree. De aaneenschakeling van entreehal, foyer, kleine zaal (bestaand) en grote zaal (nieuw) draagt bij aan het idee van beweging en flexibiliteit van het gebouw.
projecten
cultuur
Theater Kikker Utrecht

theater Kikker, Utrecht