RESTAURANT THT
verbouwing in Amsterdam

THT is een restaurant in de voormalige Shell kantine aan de noordoever van het IJ in Amsterdam.
In de robuuste en complexe ruimte, met de voor het gebouw kenmerkende pyramide daken, zijn een aantal grote en beeldende elementen geplaatst die de ruimte structuur geven.
De bar en het daarmee verbonden verhoogde vloerdeel vormen het hart van het restaurant. Het meer dan manshoge THT logo markeert de entree en creŽert een relatief besloten deel aan de oostzijde.
Een plantenwand strekt zich uit langs de gesloten noordzijde. Lange picknicktafels en een verhoogde vloer versterken het lineaire karakter van deze wand. Onder de kleine pyramide daken aan de zuidzijde is er prachtig uitzicht op het IJ.
De verlichting is gerealiseerd met originele armaturen van de Shell kantine.

projecten
cultuur
Restaurant THT

Restaurant THT, Amsterdam