THEATER DE POORTERIJ
verbouwing te Zaltbommel

De Poorterij is een ontmoetingspunt en centrum voor culturele activiteiten.
Modernisering en aanpassing aan arbo-richtlijnen, was reden voor verbouwing en ondanks beperkte financiële middelen, werd besloten ook de uitstraling van de publieke ruimtes aan te pakken.
Aan de achterzijde kwam een laad- en losruimte. Binnen kregen in de entree-/ foyerruimte naast bestaande, ook nieuwe functies een plaats: een kantoor, verkooploket en grotere bar.
Om de ruimtelijkheid te bewaren, zijn enkele functies gebundeld en is er een hoekverdraaiing aangebracht. Dit stroomlijnt de beweging door de ruimte.
De theaterzaal is als kloppend hart van het gebouw helderrood geschilderd, waardoor de ruimte aan structuur wint.

Buiten werd de entree door een eenvoudige kleuraanpassing 'aanweziger' en nodigt de passant als het ware uit. Eenmaal binnen worden oog en beweging van de bezoeker soepel verder het gebouw in geleid.
projecten
cultuur
Theater De Poorterij

theater De Poorterij, Zaltbommel