PARADISO
verbouwing en uitbreiding te Amsterdam

Paradiso is gevestigd in het voormalige verenigingsgebouw van de Vrije Gemeente. Het gebouw uit 1879 is een ontwerp van G.B. Salm en is een rijksmonument.
Aan het project liggen een aantal uiteenlopende doelstellingen ten grondslag: het verbeteren van de functionaliteit, het vergroten van de capaciteit en het aanpassen van de vluchtroutes.
Het gebouw is uitgebreid met een overdekte laad- en loszone met daaronder een nieuwe kelder. In de bestaande kelder is het middendeel verdiept zodat hier een nieuwe publieksruimte gerealiseerd kon worden, de kleedkamers en bijbehorende voorzieningen zijn vernieuwd.
De capaciteit is verder vergroot door het uitbreiden van het tweede balkon, een nieuw trappenhuis verbetert de circulatie.

De luchtbehandeling en de theatertechnische voorzieningen zijn geheel vernieuwd. Op het eerste balkon, in de kleine zaal en in de bestaande kelders zijn nieuwe bars gerealiseerd.
projecten
cultuur
Paradiso

Paradiso, Amsterdam