Pop- en Cultuurpodium LVC
verbouwing te Leiden

De verbouwing van het LVC is gerealiseerd in afwachting van nieuwbouw die onderdeel zal uitmaken van het nieuwe Centrumplan voor Leiden.
Doelstelling van de verbouwing was om met een minimaal budget een maximaal effect op de uitstraling van het LVC te hebben.
Een belangrijk onderdeel van de verbouwing vormde het verwijderen van de bouwkundige aanpassingen van de afgelopen 20 jaar om zo de oorspronkelijke ruimtelijke structuur te herstellen.
Het grootste deel van het budget is gebruikt voor een aantal simpele maar hoogwaardige objecten: de entreepui, verkooploketten, de garderobe balie, een nieuwe bar en een gecombineerd DJ- en VJ-meubel. Een gietvloer is de enige nieuwe bouwkundige afwerking.

De objecten zijn op strategische plekken in de half afgewerkte ruimtes geplaatst, het contrast tussen nieuw en oud, tussen af en onaf, bepaalt het 'nieuwe' LVC.
projecten
cultuur
pop- en cultuurpodium
LVC

pop- en cultuurpodium LVC, Leiden