Pop- en Cultuurpodium HET KASTEEL
verbouwing te Alphen aan den Rijn 

Het Kasteel is gevestigd in een onopvallend gebouw uit de jaren zeventig. Doelstelling van deze verbouwing was het verbeteren van de functionaliteit én de uitstraling.
De herkenbaarheid van buitenaf is vergroot door een nieuwe, eigen, entree voor Het Kasteel.
In het interieur vormen de entree en hal een centrale zone waaraan alle publieksfuncties zijn gesitueerd. Het centrale deel is verbreed waardoor ruimte ontstaat voor een 'foyer' functie.
De zaal heeft een heldere vorm gekregen en de vrije hoogte is vergroot door het verlaagde plafond te verwijderen, de zo zichtbaar geworden industriële liggers geven de zaal een bijzonder karakter.
Een reeks ruimtelijke elementen voor garderobe, kassa, muntverkoop, bar en DJ geven ritme aan de ruimte. Deze elementen hebben een verwante maar steeds wisselende materialisatie en kleurstelling.

projecten
cultuur
pop- en cultuurpodium
Het Kasteel

pop- en cultuurpodium Het Kasteel, Alphen aan den Rijn